Som opfølgning på Halifax flyet ved Femø. Har jeg fået en grundig efterforsket historisk beskrivelse om engelske fly der blev nedskudt under krigen med tysken. Den ene beskrivelse omhandler flyet ved Femø.

Christian Løye har været så venlig af give os hans materiale omkring de skæbner der tilstødte flyene og deres besætninger under krigen, samt hvem der tegnede sig for nedskydningerne og deres skæbner i forbindelse med WW2.

Vi har i klubben, medlemmer der har efterforsket vraget og været i England hvor de via historiske foreninger har fået oplysninger om vraget og fået bekræftelse om, at det var den rigtige type maskine der var tale om.

Motorerne som fornylig DESVÆRRE er hævet fra flyet ligger nu pt. og forgår på havnen i Bogø. Så der endnu mulighed for at se resterne af dem.

Vi kan kun konstantere, at det vrøvl som aviserne skrev, om at >>Nu var det endelig fastslået hvilket fly type der var tale om på Femø<< Det har bare været en dårlig undskyldning fra “Gravrøverenes” side for at hæve genstandene. Det har vi vidst i årevis takket være en ihærdig indsats fra historisk interesserede dykkere.

Vedhæftet PDF filer med Halifax og et ikke fundet nedskudt fly.

God læsning 🙂

KB.

Aldrig Fundet.

Halifax LW270